Niin kun otsikkokin jo sanoo, neulonta on intohimoni, on ollut jo muutaman vuoden ajan. On harvinaista, että nyt on meneillään vain neljä työtä, mutta yritän toteuttaa uuden vuoden lupaustani, joka on: "kullakin käsityönsaralla vain YKSI työ kerrallaan tekeillä ja uutta putkeen vasta vanhan valmistauduttua"... Onhan tämä jo hyvä alku, eikö?

Perjantaina kävin ostamassa Anttilasta 4 kerää mustaa Novitan Rose Mohairia tätä taika boleroa varten, jonka ohje on uusimmassa Novitassa.

06.jpg

Olisin halunnut valkeaa lankaa mutta ei ollut kun harmaata, mustaa ja jokunen muu ei niin kiehtova väri. Päätin sitten ottaa mustan, sillä se sopii kaikkien värien kanssa. Muutan tuota boleron ohjetta niin, että neulon myös tuon kauluksen (luultavastikin 3o2n), enkä virkkaa tuollaista röyhelöä.

Olen neulomassa ystävälleni myssyä Novitan ruskeasta Teddystä ja luultavastikin siihen riittää yksi kerä. Hän antoi minulle kaksi kerää ja saan pitää sitten loput, mitä langasta jää. Mitähän tuollaisesta kerällisestä Teddyä voisi taiteilla? Kaikki vinkit otetaan vastaan.

Olen tässä jo pidemmän aikaa mietinyt, että pitäisi tehdä puikkopussukka puikoille ja koukuille ja päässä on muhinut ajatus neuloa tai virkata moinen tyypillisen kankaisen sijaan. Sain joskus aikaa sitten kaksi isoa kassillista lankoja, joissa suurimassa osassa ei ollut vyötettä, miehen tädiltä. Lankapusseissa oli yhteensä lähes 100 eri kokoista, väristä ja laatuista kerää. Osa langoista on sellaisia, joita en kelpuuta ainkaan vaatetukseen, ovat niin karheita, joten niistä voisi tehdä jonkin kivan kirjavan pussukan. Ja näin ne ideat alkavat syntyä joten nyt on pakko siirtyä lankapusuikoille ja ottaa koukku tai puikot käteen vaikka kello näyttäkin noin hurjasti, mutta niin se unirymi menee sekaisin lomalla ; )

¤ Puh tiesi mitä tarkoitti, mutta koska hän oli Pieniälyinen Karhu, hän ei löytänyt sanoja.¤